természettápláléka

egészségesélelmiszerek

egészségesélelmiszerek

HERPESZ ELLEN A FILLZEN L-LIZIN

2015. augusztus 16. - tudatosátalakulás

Lizin a herpesz ellen 1.

Az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek az esszenciális aminosavak. Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is. Amennyiben ezekből nem kapunk eleget, hiánybetegség alakulhat ki. Az emberi szervezet a fehérjéit 22 aminosavból rakja össze, s ezek kapcsolódási sorrendje, a molekula mérete és szerkezete teszi lehetővé, hogy az adott fehérje elláthassa feladatát. Amíg a növények képesek előállítani a számukra szükséges valamennyi aminosavat, addig az ember kilenc aminosav (valin, leucin, izoleucin, metionin, fenilalanin, triptofán, treonin, hisztidin és lizin) élőállítására nem képes, ezeket a táplálékból kell megszereznie. Ezt a kilenc aminosavat esszenciális aminosavaknak nevezzük. Amennyiben egy esszenciális aminosavból nem kapunk eleget, hiánybetegség alakul ki. Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is. Az az aminosav, amelyből a legkevesebb áll a rendelkezésre, az határolja be az összes többi aminosav beépülésének mértékét. Az aminosavak közül a lizin a legtöbb étrendben a limitáló aminosav. Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin reagál a cukrokkal és részben átalakul. A kenyér héjának barna színét is ez a reakció okozza.

aminosav.jpg

Mire jó a lizin?


A lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, alapvető szerepe van a csontok és a bőr szerves állományát alkotó egyik legfontosabb fehérje, a kollagén képzésében, hiányában a táplálékkal bevitt kalcium nem tud beépülni a csontokba. A lizinek immunrendszert erősítő és vírusellenes hatását is igazolták. A lizin megfelelő adagban „herpesz stop” hatású, azaz abban a fázisban állítja meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését. 1-2 g Lizin bevételével az égető érzés perceken belül elmúlik, s egy 2-3 napos kúra napi 6-9 g Lizin bevételével megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését.

herpesz_norm_szaj.jpg

Fogyasztása segíthet még:

- érszűkület megelőzésére

- magas vérnyomásnál

-szívproblémáknál

 

LIZIN A SZÉP BŐRÉRT és EGÉSZSÉGÉRT!

Kérdéseiddel fordulj hozzám bátran!

Telefon: 20-4929333

Facebook: Katalin Kiefer

Webáruház: http://kieferkata.fillzen.com

Testkollagén csökkenését a következő tényezők befolyásolják!

-Magas szintű cukorfogyasztás: a magas cukortartalmú étrend növeli a glikális folyamatok sebességét, amelynek során a cukor a vérben a fehérjékkel alkotnak új molekulákat, ezek glikációs végtermékek (AGE). Az AGE hatására megsérülhetnek a szomszédos fehérjék, és ettől lehet a kollagén bázisunk száraz, törékeny, és gyengülő

.A finomított cukor sem rostot, sem ásványi anyagokat, sem proteint, sem zsírokat, sem enzimeket nem tartalmaz, csupán üres kalóriákat. Amikor az ember finomított cukrot fogyaszt, a szervezet az egészséges sejtektől kölcsönöz vitális tápanyagokat, hogy képes legyen hasznosítani a tökéletlen táplálékot. Ez a szervezet saját vitamin-, ásványi anyag- és enzimkészletének a kimerülését okozza.

cukor.jpg

- Dohányzás: sok a vegyi anyag van jelen a dohányfüstben, és ezek a károsító tényezők roncsolják a kollagént és a bőr elasztin tartalmát. A nikotin is leszűkíti a véredényeket a bőr külső rétegében, így csökkenti a szállított a tápanyagok eljutását a sejtekhez, illetve az oxigént a bőrhöz, ezáltal veszélyezteti a bőr egészségét. Ennek hatása a dohányosok arcbőrén is jól látható, mert petyhüdtebb, szürkébb.

dohanyzas.jpg

- Napfény: az ultraibolya sugárzás, a napfény hatására a kollagén gyorsított ütemben bomlik le, így károsítja a kollagén rostokat és kóros mennyiségű elasztin képződhet. Rendellenes elasztin termelődéséhez vezet egy olyan enzim keletkezése is, amely lebontja a kollagént. A leégéstől „naphegek” is ezért alakulhatnak ki.

napzas.jpg

- Autoimmun betegségek: Egyes autoimmun betegségek létrehozhatnak antitesteket a kollagén ellen. Így mutálódhat a kollagén szintézis, nem megfelelő felépítésű kollagén fehérjéket létrehozva, amelyek nem tudják megfelelően rugalmasan tartani a kötőszöveteket, szerveket.

kez.jpg

A tudatos táplálkozás és megfelelő életmód jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy testünk kollagén állománya megfelelő szinten és minőségben maradjon még az idősebb korban is!

Kérdéseiddel fordulj hozzám bátran!

Telefon: 20-4929333

Facebook: Katalin Kiefer

Webáruház: http://kieferkata.fillzen.com/

süti beállítások módosítása